Viisi askelta kohti öistä spektaakkelia

Ensi perjantaina ja lauantaina yleisölle avataan ovet öiseen Kiasmaan. Tarjolla on tilaisuus osallistua KOKIMO altARS17 -näyttelyhappeningiin. Kiasman tuottaja Maria Saarikoski raottaa esirippua spektaakkelin valmisteluihin.

1. On torstaiaamu kello 8.40. Olen kahdestaan tanssitaiteilijan kanssa ARS17-näyttelyn kolmannessa kerroksessa. Ihanan hiljaista. Tanssija kiertelee etsien mahdollisia esiintymispaikkoja tulevissa KOKIMO altARS17 -näyttelyhappeningeissä.

“Voimmeko mennä tuonne portaikkoon?” minulta kysytään.

“Toki”, vastaan.

2. Myöhemmin päivällä saan tekstiviestin, jossa kysytään:

“Saako istuintyynyjen yhteydessä olla pieni silkkikukka ja ledituikku?”

Selvittelemme.

3. Lokakuisena maanantaina Kiasman sivuovella käy kuhina. Museo on suljettu yleisöltä, mutta kokoonnumme KOKIMOn tapahtumaan kutsumien vierailevien artistien kanssa käymään läpi happening-iltojen kulkua ja harjoittelemaan saleihin. Läpikäyntiin osallistuu lähes 50 henkilöä – mukana myös Kiasma-teatterin henkilökuntaa, vartijoita, konservaattori ja näyttelytekniikan edustajia.

4. Illalla selvittelemme, mitä yksityiskohtia liittyy siihen, että Niina Hosiasluoman esittämä hahmo lainaa siivouskärryä.

5. Ja säädämme valoja: “Painat ja väännät tuosta, avaat tämän kaapin ja painat tuota, tuota, tuota, tuota ja tuota nappia.” “Avaat toisen oven, menet sisään ja painat tuosta, niin saat äänet päälle ja pois.” “Menet tuon kopin taakse, sieltä saat valot pois tästä kohtaa.“

Tule kokemaan öinen Kiasma ja oma sisäinen spektaakkelisi 20. ja/tai 21.10.!

Lue lisää tapahtumasta

Osta liput 26/19 euroa (sis. palvelumaksun)


Tuottaja

Vie sinut mukaan sinne missä tapahtuu.