Kuvia Choi Jeong Hwan näyttelystä ja koululaisista Kiasma-vierailulla. Kuvat: Töölön ala-asteen opettaja Tarja Kinnunen ja 4A:n oppilaat.
Kuvia Choi Jeong Hwan näyttelystä ja koululaisista Kiasma-vierailulla. Kuvat: Töölön ala-asteen opettaja Tarja Kinnunen ja 4A:n oppilaat.

”Tekisi mieli pulahtaa tyyneen lampeen” ja muita koululaisten mietteitä

Helsingin Töölön ala-asteen 4A-luokka kävi vierailulla Kiasmassa. Koululaiset tutkivat teoksia tarkoin aistein. Lue luokan taideanalyysi!

Ernesto Neton näyttely Boa

Virkkausmaja (Yubẽ bushka, 2016):

”Se oli pehmeä, se tuoksu, ne soittimet tekivät mielen jäädä nukkumaan sinne. Uskomatonta kuinka kauan Ernesto Neto käytti aikaansa teoksen tekemiseen.

Oma kärsivällisyyteni ei kestäisi tehdä edes neljäsosaa siitä, mitä Ernesto teki. Se oli värikäs virkkausmaja, jossa oli erittäin mukavaa oleskella.”

Lampi (TxanArp, Fabiano Txana Bane laulaa “Nuku Mana ibubu” Hans Arpin veistokselle Kauernd, 2014):

”Se oli tyyni kuin peili, samaan aikaan rauhallinen mutta tumma. Tausta oli koristeltu kauniilla kivillä. Tekisi mieli pulahtaa tyyneen lampeen ilman kaupungin melua, aivan yksin omassa rauhassa.”

Parantumislaulu (Esi-isien unien järvi, metsä opettaa minne mennä, me olemme luontoa, 2016):

”Video oli hieno ja rauhoittava joka sai minun mielikuvitukseni lentämään. Osasin jo kuvitella, kun kävelisin viidakossa seikkailijana. Teos oli todella aidon oloinen ja tuntui siltä, että mies olisi ollut todellinen. Video oli heijastettu hienosti seinälle.”

Lue lisää Ernesto Neton näyttelystä

Choi Jeong Hwan näyttely Happy Together

Muovipuutarha (Happy Happy, 2015)

”Tuntui siltä, että vaeltaisi avarassa ja kirkkaassa viidakossa. Hyvin keksittyjä kierrätystöitä, jotka on tehty eri sekoituksilla ja eri tavoilla. Värikkyys teki mielestä pirteän ja iloisen!”

Lue lisää Choi Jeong Hwan näyttelystä

Mielipiteitä Kiasmasta

”Minä olen ollut todella monissa eri näyttelyissä Kiasmassa, mutta nämä olivat ehdottomasti hienoimmat näyttelyt, joissa olen käynyt.”

”Kaikkiin teoksiin oli ehdottomasti käytetty todella paljon aikaa ja vaivaa.”

”Nautin olosta Kiasmassa ja kaikki teokset olivat hienoja!”

”Toivon, että kaikki kävisivät siellä, ja menisin mielelläni uudestaan sinne!”

Luokkakavereiden mietteitä keräsivät Viola Suojanen ja Alma Pesonen Töölön ala-asteen 4A-luokalta.


Vieraileva kirjoittaja.