Taidetta kaikille

Yksi Kiasman keskeisiä päämääriä on näyttää taidetta laajasti kaikille, myös Kiasma-rakennuksen seinien ulkopuolella. ARS 11 -satelliitit, URB-festivaali, Kiasman kiertokoulu  ja lukuisat muut projektit ovat vieneet taidetta milloin koko Suomeen, milloin Helsingin lähiöihin tai  Kiasman edustalle, kaupungin vilkkaimmalle alueelle.

Kiasman edusta on jo perinteisesti ollut erilaisten tapahtumien kokoontumispaikka. Nyt Kiasman ja musiikkitalon väliin jäävä alue on sijainniltaan ja ympäristöltään loistava uudenlainen kokoontumisaukio.

Lasse Männistön ja Silvia Modigin valtuustoaloite Musiikkitalon konserttien heijastamisesta Töölönlahden ulkotilaan sopii hyvin ajatukseen Töölönlahdesta kulttuurikaupunginosana. Alueen kulttuurilaitosten synenergian voimalla Töölönlahdelle on muodostumassa vireä kulttuurin ja kansalaisten kohtaamispaikka. Nyt Kiasma on saanut naapurikseen Musiikkitalon ja tulevaisuudessa alueelle on suunniteltu ainakin keskustakirjastoa.

Taiteen esittäminen kaupunkitilassa tuo eteen sekä teknisiä että taloudellisia haasteita. Eri mahdollisuuksien tutkiminen saattaa kuitenkin johtaa hienoon ja yllättäväänkin lopputulokseen. Parhaimmillaan taiteesta pääsee nauttimaan mahdollisimman moni.

Yhtenä vaihtoehtoisena paikkana konserttien, kuten myös mediataiteen, elokuvien tai muun kulttuurin taltiointien esittämiseen voisi toimia makasiinien vielä pystyssä oleva osio. Ainakin niin kauan kuin sen tulevaisuudesta päätetään.


Museonjohtaja

Osallistuu nykytaiteen näköalapaikalta taidemaailman linjauksiin. Kulttuuri=pääoma.