Kiasma-rakennus ulkoa. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Taidemuseot ovat toivoa luovia paikkoja

Taidemuseot ovat toivoa luovia paikkoja. Ihmisyyden parhaat puolet – halumme jakaa ajatuksia, arvoja, tunteita ja kokemuksia sekä tarpeemme saada niille vastakaikua – ovat museoissa alati läsnä. Taidemuseot ovat sivistyksen ja kulttuurin puutarhoja. Niihin kerääntynyt vuosisatainen tieto ja ymmärrys tarjoavat väkevän alustan yksittäisenkin ihmisen kasvulle.

Taidemuseot muuttavat maailmaa. Niissä ennennäkemätön konkretisoituu ja olemassa oleva saa uusia sävyjä. Alat nähdä toisin ja laajemmin.

Taidemuseot johdattavat ihmiset yhteen. Nopeasti vaihdettu katse teoksen äärellä, vilkas keskustelu nähdystä tai pelkkä kokemus joukoista, jotka sinun tavoin haluavat säilyttää ja jakaa ihmisyyden parhaita puolia, voimaannuttaa. Taiteessa on aina kuulemisen ja kuulluksi tulemisen mahdollisuus.

Taidemuseot ovat toivoa luovia paikkoja, ja museokävijänä olen niissä kasvavien unelmien ja visioiden vaalija. Lahjoitus Kansallisgallerian keräykseen on sijoitus tulevaisuuteen ja kannanotto taiteen puolesta. Olen saanut, nyt on aika antaa.

Kannata taidetta, lahjoita nyt

Katariina Lipsanen
Kiasman ystävien hallituksen jäsen

Kirjoittajan Facebook

Vieraileva kirjoittaja

Kiasman ystävyys on portti elämyksiin ja tietoon nykytaiteen parissa.