Salat saapuvat Pietariin

Pietarin designviikkoja vietetään tänä vuonna toukokuun viimeisellä viikolla yleisteemalla Design is Free. Samoihin aikoihin kaupungissa on esillä suomalaista designtaidetta suunnittelijakaksikko Companyn – Aamu Song ja Johan Olin – näyttelyssä Borey-taidekeskuksessa 14.5.-1.6. Se on pisimpään toiminnassa olleita pietarilaisgallerioita, joka sijaitsee ydinkeskustassa osoitteessa Liteiny prospekt 58.

Secrets of Russia

Näyttelyssä on esillä uudessa installaatiomuodossa tuotteita Kiasmassa ensi-iltansa vuonna 2012 saaneesta Venäjän salat -mallistosta. Siinä Company soveltaa venäläistä käsityöperinnettä ja dekoratiivisuutta omaperäisiin ideoihinsa. Projekti on jo saanut kansainvälistä huomiota ja näkyvyyttä mm. venäläisen AD-aikakauslehden ja belgialaisen DAMn° -julkaisun sivuilla. Pietarin-näyttelyssä on mukana myös aivan uusimpia designtuotteita, jotka perustuvat Songin ja Olinin taannoisiin Siperian matkoihin.

Hanketta on ollut tukemassa ja toteuttamassa Suomen Pietarin-instituutti. Sen näyttelytiloissa Suomi-talossa, osoitteessa Bolshaja konjushennaja 8, on samaan aikaan esillä versio Companyn varhaisemmasta projektista Suomen salat, jonka ensimmäisiä tuotteita saatiin ihastella näyttelyssä Kiasman Studio K:ssa vuonna 2007. Näyttelyihin liittyy sarja työpajoja ja muita tapahtumia, joissa pietarilaisyleisö pääsee perehtymään syvemmin designin saloihin.

Heti Companyn näyttelyn jälkeen Pietarissa nähdään lisää suomalaista taidetta, kun Marjatta Tapiolan maalauksia tulee esille Venäjän taideakatemian museoon kesäkuun ajaksi.

Companyn näyttelyn oheisohjelma