Kuva: Ella Tommila
Kuva: Ella Tommila

Piipahda taaperon kanssa taidepajaan

Haluatko rakentaa valopöydillä taianomaisia pienoismaailmoja? Kehittää oman seikkailusi taikahiekan ja miniatyyrieläinten maailmassa? Tai koristella seinän sormiväreillä ja roiskemaalata tiskiharjalla?

Kiasmassa tuo kaikki on nyt mahdollista. Viidennen kerroksen työpajatilassa järjestetään Taaperoiden piipahduspajoiksi nimettyä ohjattua toimintaa 12.3. saakka. ”Piipahduspajat on tarkoitettu 1‒4-vuotiaille lapsille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Myös lainamuksujen kanssa saa osallistua”, kannustaa Kiasman museolehtori Tuija Rantala.

Pajat ovat avoinna tiistaista lauantaihin kello 10‒13 ja ne ovat lapsille ilmaisia. Aikuisten pajatyöskentely sisältyy pääsylipun hintaan, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. ”Haluamme antaa aikuisille ja lapsille mahdollisuuden olla rentoutuneesti yhdessä ja oppia uutta”, kertoo Rantala.

Pajatyöskentely ruokkii mielikuvitusta, tutustuttaa värimaailmoihin ja mahdollistaa erilaisten tekniikoiden kokeilemisen yhdessä lapsen kanssa. Pajalta saatuja ideoita voi hyödyntää myös puuhatuokioissa kotona.

”Meidän roolimme on tukea vuorovaikutuksen syntymistä. Täällä aikuisen ei tarvitse olla se henkilö, joka tietää kaikki asiat, vaan oivaltamisen iloa voidaan kokea yhdessä. Me hoidamme varusteet ja järjestelyt”, lupaa Rantala.

Lue lisää Kiasman lapsille suunnatusta pajatoiminnasta Helsingin Uutisisten artikkelista Taidetta voi tajuta pienestä pitäen.

Taaperoiden piipahduspajat 1‒4-vuotiaille lapsille aikuisen seurassa. Kiasman Paja, 5. krs, ti-la 19.1.-12.3. klo 10-13 (ei viikolla 8). Ei ennakkoilmoittautumista. Alle 18-vuotiaille maksuton, aikuiset museolipulla.


Viestintäharjoittelija