Perheen kanssa Kiasmaan

Yleensä museo-sanasta tulee mieleen jotain arvokasta, pölyistä, hiljaista ja ehkäpä hieman  tylsää. Kiasmaan nämä mielikuvat eivät sovi alkuunkaan. Tulkaa vaikka katsomaan, kun vietämme lauantaina 22.10. perhepäivää ARS 11 -näyttelyssä.

African Lullaby -esitys kiertää näyttelytiloissa ja yhdistää laulua, tanssia ja tarinankerrontaa. Näin hauskalla opastetulla kierroksella viihtyvät kaiken ikäiset. Ja kun kielinä ovat suomi, englanti ja hausan kieli, ei tarvitse miettiä, ymmärtääkö ihan joka sanan.

Lasten näyttelykierroksilla taidetta lähestytään lasten näkökulmasta. Nykytaiteen katsojina lapset ovat ennakkoluulottomia ja rohkeita. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, ja oppaiden aivot saavat voimistelua, kun he vastailevat tiukkoihin kysymyksiin. Miksi tuo teos näyttää 200 vuotta vanhalta suurelta juustolta?, kysyi  yksi poika Kiasman aulassa olevasta El Anatsuin teoksesta. Sitä vastausta täytyy museonjohtajankin miettiä.

Työpajoissa pääsee omaa luovuutta harjoittamaan omaan ikään sopivalla tavalla. Pienimmät voivat koota kuvia magneeteista tai leimata kuvia paperille, isommat rakentavat hahmoja tai seuraavat kuvavihjeitä. Luovuuden kehittäminen on tärkeää kaiken ikäisille, ja taidemuseo antaa siihen loistavan mahdollisuuden.

Perheen yhteiset kulttuurikokemukset ovat tärkeitä. Ripaus yhdessäoloa, vauhdikasta hulluttelua ja uusia elämyksiä ilahduttaa koko perhettä. Yhdessä koetuista asioista jää muisteltavaa vielä pitkäksi aikaa.

Mars matkaan Kiasmaan!


Museonjohtaja

Osallistuu nykytaiteen näköalapaikalta taidemaailman linjauksiin. Kulttuuri=pääoma.