Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Olemattomuutta ja rakkautta

Väsytti. Olin valvonut edellisen yön pohtien turhia murheita. Oletuksia itsestäni.

En ollut valmis ottamaan vastaan mitään uutta tuona perjantaina. Olin kuitenkin hankkinut jo lipun Sädekehistä – täydellisen politiikka -esitystapahtumaan Kiasma-teatteriin. Ja minähän en jätä yhtään elämystä väliin vaikka mikä olisi.

Aune Kallinen, Jenni Koistinen, Ragni Grönblom-Jolly ja Arttu Palmio saapuivat ottamaan vastaan esityksen tulijoita. Läsnäolo ja lämpö laskeutuivat joukkoomme välittömästi. Meitä kierrätettiin tilassa ja kerrottiin, mitä voimme tehdä missäkin. VOIMME. Ei ollut pakko. Tartuin iloisena tyynyyn, jonka päällinen oli kuulemma pesty. Valitsin penkkirivin Kiasma-teatterin puolesta välistä ja asetuin selälleni makaamaan. Vähän kävi mielessä, kuuluuko kuorsaukseni kovinkin kauas tai entä jos pieraisen unissani.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Kuuntelin etäämmältä tavoitteita tutkiskella navan alla olevaa tyhjää koloa ja lähettää ja vastaanottaa rakkautta. Tuomas Norvio ja Laura Murtomaa aloittivat konsertin teatterin lavan takaosassa. Ah! Omat ääneni eivät kuulu mihinkään. Jani-Matti Salon suunnittelema valaistus eli jatkuvasti suljettujen silmäluomieni yläpuolella.

Annoin ajatusten ja rakkauden virrata. Tänään en mene jutustelemaan vieraiden ihmisten kanssa. En keitä teetä, en lue Aune Kallisen kirjoittamaa tekstiä enkä juo kahviakaan. Jos tuntisit minut, tietäisit, että tämä vaati päättäväisyyttä. (Tätä kirjoittaessani olen toki jo jälkikäteen lukenut tekstin ja vaikuttunut. Ja juonut kahvia.)

Nukahdin. En tiedä, mitä unta näin. Havahduttuani tunsin itseni uskomattoman rentoutuneeksi. Haistoin ulkoa tulevan tuoksun. Aika kului nopeasti. Ehdin lopuksi vielä käydä vessassa ja huomata, että hapankorppuja varten varattu voi oli loppunut. Menin ulos raikkaaseen säähän kurkkaamaan savuavaa tynnyriä.

– Lähetitkö ja vastaanotitko rakkautta?
– Lähetin, muusta en tiedä.

Sain olla hetken osa moniäänisyyden näyttämöllisiä mahdollisuuksia. Jakaa rakkautta ilman sanoja.

Sädekehistä – täydellisen politiikka -esitystapahtuma Kiasma-teatterissa 9.10. asti
Työryhmässä: Aune Kallinen, Jenni Koistinen, Laura Murtomaa, Jani-Matti Salo, Ragni Grönblom-Jolly, Gesa Piper, Arttu Palmio, Katri Puranen, manskör D25 sekä vierailevia tähtiä


Tuottaja

Vie sinut mukaan sinne missä tapahtuu.