OFRI CNAANI, ⌘D (Command+ Duplicate). Kuva: Ofri Cnaani
OFRI CNAANI, ⌘D (Command+ Duplicate). Kuva: Ofri Cnaani

Ofri Cnaani tekee kaupungista taidetta

Brooklynissä asuva ja työskentelevä, ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva taiteilija Ofri Cnaani on kiertänyt viime viikolla Helsinkiä keräten hylättyjä, kierrätettyjä tai lainattuja objekteja esitykseensä ⌘D (Command + Duplicate), joka nähdään Kiasmassa osana URB 16 -festivaalia 10.8.

Cnaani on kartoittanut Helsinkiä vierailemalla yhdessä HIAPin kuraattorien Jenni Nurmenniemen ja Marina Valle Noronhan kanssa muun muassa Itäkeskuksessa, Arabian kierrätyskeskuksessa, Vallisaaressa ja Ruoholahdessa. Taiteilijan kävelykierroksilla kerätyt objektit saavat uuden elämän, kun ne yhdistetään teoksessa museovieraiden henkilökohtaisiin tavaroihin, kuten vaikkapa koruihin, bussilippuihin tai huiveihin. Kaikki nämä esineet yhdessä muuntuvat Cnaanin erikoislaatuisessa, kopiokoneesta ja piirtoheittimestä koostuvassa kuvantuotantoasemassa uniikiksi taideteokseksi, jonka museovieras saa omakseen.

Tähtihetkensä jälkeen objektit palaavat joko omistajalleen tai kiertoon loppumattomaan kierrätystavaroiden virtaan. Ne jäävät kuitenkin elämään päivän aikana syntyvissä teoksissa, ”uniikeissa kopioissa”.

Ofri Cnaani on HIAP – Helsinki International Artist Programmen residenssitaiteilija elokuun 2016 ajan. ⌘D (Command + Duplicate) -teos [LINKKI: www.urb.fi/ofri-cnaani/] toteutetaan yhteistyössä HIAPin ja URB 16 -festivaalin kanssa.

⌘D (Command + Duplicate) Kiasman Seminaaritilassa keskiviikkona 10.8. klo 13–20:30. Vapaa pääsy.


Tuottaja, URB-festivaali

All the world's a stage.