Noora Dadu, FAIL - Virheellinen esitys. Kuva: Mitro Härkönen
Noora Dadu, FAIL - Virheellinen esitys. Kuva: Mitro Härkönen

Noora Dadun FAIL – virheellinen esitys pohtii virhettä ja valintaa

Miten selvitä jos jonkin asian haluaisi jälkikäteen tehdä toisin? Ja jos sellainen mahdollisuus suotaisiin, niin entä jos tekeekin uudestaan virheen, jonkun toisen virheen? Entä jos se alkuperäinen virhe olikin tietoisesti tehty?

Tällaisia asioita vilisi päässäni, kun pääsin katsomaan Noora Dadun FAIL-esityksen yhtä ensimmäisistä läpimenoista viime viikolla.

Noora Dadu (s.1981) on helsinkiläinen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on Teatteri Takomon jäsen sekä osa Susanna Kuparisen luotsaamaa politiikkakollektiivia. Hänen työnsä käsikirjoittajana, sekä yksin että yhdessä pitkäaikaisen työparinsa Joanna Haarttin kanssa, ovat käsitelleet mm. erimielisyyttä ja rakkautta yksilöiden elämässä ja laajemmassa poliittisessa kontekstissa.

Dadu pohtii uudessa ensi-illassaan virhettä, valintoja, taiteilijan vastuuta ja toisaalta halua olla ottamatta vastuuta. Miten ihminen näkee itsensä, oman identiteettinsä, ja miten muut voivat nähdä sen tavalla josta ei tunnistakaan itseään? FAIL-esityksessä itsensä täysillä likoon heittävä Dadu on vakavien, syvien ja henkilökohtaisten asioiden äärellä mutta hersyvän humoristisesti.

FAIL on Dadun aiemman Minun Palestiinani -esityksen itsenäinen jatko-osa, joka toimii hyvin katsojalle sellaisenaankin. FAIL-esityksessä lavastuksesta vastaa Jaakko Pietiläinen ja valosuunnittelusta Jani-Matti Salo. Molemmat olivat mukana myös Minun Palestiinani -esityksessä.

Esitys on osa Baltic Circle -festivaalia to 17.11. klo 17 & la 19.11. klo 14, muut esitykset 23.11.-10.12. Lisätietoja: www.kiasma.fi/teatteri

Huom! Esitykset alkavat arkisin jo klo 17 ja viikonloppuisin klo 14, joten esitysten jälkeen ehtii vielä katsomaan Kiasman näyttelyt tai käymään Cafe Kiasmassa kupposella. Perjantaina 2.12. on päivänäytös klo 14.

Sanni Pajula
Kiasma-teatterin tuottaja


Vieraileva kirjoittaja.