Choi Jeong Hwa, Happy Happy, 2015. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen
Choi Jeong Hwa, Happy Happy, 2015. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Miten rakennetaan hehkuva muoviparatiisi?

Hengittäviä kukkia, pullistuva siivekäs possu ja muovilöytöjä Helsingin kirpputoreilta. Eteläkorealaisten Choi Jeong Hwan Happy Together -näyttely on täynnä herkullisia yksityiskohtia. Kiasman näyttelyt syntyvät taiteilijoiden ja museoammattilaisten tiiviissä yhteistyössä.

Choi inspiroituu kaupungin kaaoksesta ja kauneudesta ja sen ihmisistä, hän haluaa luoda julkiseen tilaan kaikille jotain uutta ja yhteiseksi koettavaa.

Happy Together -näyttelyssä liikutaan tunnelmasta toiseen – kirkkaasta kosmoksesta muovimetsän läpi mystiseen hämärään. Näyttelyn rakentaminen määräajassa vaatii monen ihmisen panosta. Teosten mitat, paino ja käytetyt materiaalit pitää olla tiedossa etukäteen. Teosten tulee saapua ja lähteä eteenpäin tiettyyn aikaan – usein ne ovat matkalla näyttelystä toiseen.

Choi Jeong Hwan erilaisista muovimateriaaleista koostuva teos Happy Happy rakennettiin Kiasman Pajassa. Kiasman museolehtori Tuija Rantalan apuna olivat kuraattorin, näyttelymestareiden ja konservaattoreiden lisäksi Kiasman ystävät ja koululuokat.

Kiasman opiskelijapäivän osallistujat pääsevät kuulemaan näyttelymestari Mirek Träskmanin ja vastaavan konservaattorin Siukku Nurmisen tarinoita teosten taustalta.

Opiskelijapäivänä to 28.4. Kiasmaan on maksuton sisäänpääsy opiskelijakortilla.

Ennakkoilmoittautumiset Happy Together -näyttelykierroksille Holvi-palvelussa.
Tapahtuman ohjelma Kiasman verkkosivuilla.


Tuottaja

Vie sinut mukaan sinne missä tapahtuu.