Kiasma-kirjaston oleskelutila. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen
Kiasma-kirjaston oleskelutila. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Kiasman uudistunut kirjasto laajeni myös digitaalisesti

Kiasman viidennessä kerroksessa on avattu uusittu ja laajennettu kirjasto. Vuonna 2013 startanneen projektin lähtökohtia olivat museon ja kokoelmien avoimuus, saavutettavuus ja vuorovaikutteisuus.

Aikaisemmin lähinnä tutkijoita palvellut kirjasto on nyt kaikkien museokävijöiden käytettävissä ja sisään pääsee sujuvasti näyttelysalien kautta. Osa kirjaston aineistosta onkin suunniteltu näyttelykokemuksen jatkeeksi, kuten tableteilta katsottavissa olevat taiteilijahaastattelut.

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Mahdollisuudet erilaisten aineistojen ja julkaisujen selailuun ovat laajentuneet digitaalisen ulottuvuuden myötä. Kirjaston sähköinen yleisökäyttöliittymä tarjoilee Kansallisgallerian kokoelmia ja muuta arkistoaineistoa jäsennellyssä paketissa. Vierailijoiden ulottuville on saatu myös videoarkisto, joka sisältää yksikanavaiseen esittämiseen soveltuvaa mediataidetta, Kiasma-teatterin taltiointeja ja taustamateriaalia talon ohjelmistoon liittyen.

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Yleisökäyttöliittymä iPadissa. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Osa digiaineistoista on saatavilla tekijänoikeussyistä vain Kiasman tiloissa. Aineistoja voi käyttää kirjaston laitteilla sekä Kiasman langattomaan verkkoon kytkeytyneenä myös omilla mobiililaitteilla. Ohjeet yleisökäyttöliittymän äärelle löytyvät Kiasman kirjastosta!

Kiasma-kirjaston palvelut ja aukioloajat »


Verkkomediasuunnittelija

Digiviestinnän asiantuntija ja suuri puujalkavitsien ystävä.