Kiasman hyvä vuosi 2012

Kuva: VTM/KKA Oona Koriala

Vuoden 2012 näyttelyohjelman punaisena lankana on ollut kuvataiteen ja muiden luovien alojen – musiikin, sarjakuvan ja designin – yhtymäkohdat. Vuosi aloitettiin Thank You for the Music -näyttelyllä ja se jatkui äänekkäästi Korppiparvi– installaatiolla. Niiden ohella nähtiin suomalaista sarjakuvaa uudessa muodossa ja designvuoden tapahtumiin liittynyt Camouflage-näyttely virkattuine poliisiautoineen. Ensi vuoden puolelle jatkaa vielä marraskuussa avattu Tosi kyseessä, tähän mennessä laajin kokoelmanäyttely Kiasman historiassa.

Vuoden aikana näyttelyissä ollut esillä kaikkiaan 117 taiteilijan teoksia, poikkeuksellisen suuri määrä useista ryhmänäyttelyistä johtuen. Tähän voi lisätä vielä kaikki ne esiintyjät, jotka ovat olleet mukana Kiasma-teatterin ja yleisötyön järjestämissä lukuisissa livetapahtumissa. Erityisesti lokakuisesta Esityskomposti-tapahtumasta muodostui varsinainen uuden esitystaiteen festivaali.

Vuoden ilmiöihin kuuluu myös Kiasman ulkoympäristössä tapahtunut muutos parempaan päin. Rakennuksen pohjoispääty on elävöitynyt Musiikkitalon ja Baanan käyttäjien kautta, samoin kuin uudeksi maamerkiksi nousseen Reijo Hukkasen Laulupuut-veistoksen myötä. Upouutta ja vielä tulossa olevaa kaupungin sydänaluetta voi parhaiten ihailla Kiasman viidennen kerroksen Panoraama-tilasta.

Kävijöitä Kiasmassa on ollut kuluneen vuonna noin 180.000. Kiitos kaikille teille, jotka kävitte – ja tervetuloa ensi vuonna uudelleen, myös uudet kävijät!


Museonjohtaja

Osallistuu nykytaiteen näköalapaikalta taidemaailman linjauksiin. Kulttuuri=pääoma.