Kuva: Petri Virtanen / Kansallisgalleria
Kuva: Petri Virtanen / Kansallisgalleria

Kiasma-kirjasto palvelee taiteen ystävää

Tiesitkö että Kiasmasta löytyy myös kirjasto? Viidennessä kerroksessa sijaitseva kirjasto on erikoistunut nykytaiteeseen. Kirjasto on museoyleisön, tutkijoiden ja kaikkien tiedontarvitsijoiden käytettävissä. Tietopalvelusihteeri Ulla-Mari Siitonen antaa hyviä vinkkejä, miksi vierailu kannattaa.

Kattava tarjonta nykytaidetta koskevaa kirjallisuutta
Kiasma-kirjastosta löydät kuvataidetta käsittelevää aineistoa 1960-luvulta lähtien. Edustettuina ovat mm. kotimainen nykytaide ja uusimmat kansainväliset ilmiöt.

Monipuoliset digitaaliset aineistot
Kirjaston sähköinen yleisökäyttöliittymä esittelee Kansallisgallerian sisältöjä kuten kokoelmia ja arkistoaineistoa jäsennellyssä paketissa. Vierailijoiden kannattaa tutustua myös videoarkistoon, joka sisältää esimerkiksi mediataidetta, esitystaltiointeja ja taiteilijahaastatteluja. Tätä tarkoitusta varten käytettävissäsi on tabletteja ja ilmainen wi-fi-yhteys. Aineistoja voi käyttää Kiasman verkossa myös omilla mobiililaitteilla.

Laaja valikoima taidelehtiä
Kirjaston valikoimiin on tilattu yli kolmekymmentä taidelehteä. Tule lukemaan ajankohtaisia suomalaisia ja kansainvälisiä artikkeleja. Listauksen lehdistä löydät täältä.

Tutkijapalvelut
Tutkija-asiakkaille Kiasma-kirjasto tarjoaa syventävää tietopalvelua sekä suljettavan tutkijatilan, jossa on käytettävissä tietokoneita ja tutkijakäyttöön tarkoitettuja tietokantoja. Tutkijapaikkojen rajallisen määrän takia paikka ja mahdollinen tietopalveluaika on hyvä varata ennakkoon.

Hengähdyspaikka ja lukutila
Vedä hetki henkeä ja jatka näyttelykokemustasi oleskelutilassa esimerkiksi lueskelemalla näyttelykatalogeja, katsomalla videoita tableteilta tai tutustumalla Kiasma-rakennusta käsittelevään kirjallisuuteen. Lisäksi kirjaston parvelta löytyy kaikille avoin luku- ja työskentelytila.

Voit vierailla kirjastossa museonkäynnin yhteydessä tai pyytämällä kirjastokäyntiin oikeuttavan kortin Kiasman infosta. Ajanvaraukset ja tiedustelut: kirjasto(at)kansallisgalleria.fi. Lisätietoja kirjastosta löydät täältä.

Kiasma-kirjasto on avoinna ti klo 10‒17, ke klo 10‒20, to, pe, la klo 10‒17. Lisäksi ilmaispäivänä eli joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina aukioloaika on 10‒20.


Vieraileva kirjoittaja.