Kuva: Kansallisgalleria / Simo Karisalo

5 vinkkiä kesä-Kiasmaan

Kesä, kesä, kesä! Loma, loma, loma! Nyt on nautiskelun aika, ja kiasmalainenkin tietää sen. Kesä sopii paitsi rannalla makoiluun myös museovierailuun, kun pää on sopivan vapaa työkiireistä. Nämä viisi juttua kannattaa tietää kesä-Kiasmasta.

1. Vielä ehdit: Mamyshev-Monroe ja Maija

Heinäkuun lopussa päättyy kaksi upeaa näyttelyämme. Älä jätä niitä väliin!

Venäläistaiteilija Vladislav Mamyshev-Monroeta on sanottu tuhansien kasvojen mieheksi. Hänen erikoisosaamistaan oli kyky mukautua eri rooleihin, samaan aikaan naurattaa ja herättää isoja ajatuksia. Mamyshev-Monroen rakkain hahmo oli näyttelijä Marilyn Monroe. Juuri näyttelijättäreltä venäläistaiteilija otti lisänimensäkin.

Marilyn Monroe, from the series ”The Life of the Remarkable Monroes”, 1995. Courtesy of Vladislav Mamyshev-Monroe Foundation, Moscow.

Toinen päättyvä näyttelymme on Maija Luutosen yhden tilan täyttävä installaatio. Luutosen teoksen ytimessä ovat valo ja muutos. Näyttelytilaan pääsevä valo on kuukausien aikana muuttanut Luutosen teosta, mutta niin on ollut tarkoituskin.

Vladislav Mamyshev-Monroen ja Maija Luutosen näyttelyt Kiasmassa 29.7.2018 saakka.

Äläkä unohda mahtavaa Grayson Perryä, The Aalto Nativesia ja Meno–paluu-näyttelyä!

2. Raitista ulkoilmaa

Kiasman kolmannen kerroksen parvekkeelle käy leppeä tuuli. Siinä voi kesäaikaan käydä tyhjentämässä päätään kesken taidekierroksen. Parvekkeelle pääsee Meno–paluu-näyttelyn keskeltä, Musiikkitalon päädystä silloin, kun sää sallii.

Myös Kiasma Cafén terassi on käynnin arvoinen. Lounasta tarjotaan läpi kesän.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

3. Kiasma-kirja

Täksi kesäksi valmistui mahtava Kiasma-kirja. Se esittelee museon arkkitehtuurin parhaita paloja helposti sulateltavassa muodossa. Kiasma-kirja on myynnissä suomeksi ja englanniksi Kiasma Shopissa ja verkkokaupassa.

4. Elokuussa taidetta yömyöhään

Elokuun perjantaisin Kiasma pitää ovensa auki aina puoleenyöhön saakka. Näyttelyihin saa varmasti uuden kulman, kun niitä tarkkailee tummuvassa kesäyössä. Lue lisää elokuun pitkistä perjantaista.

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

5. Taiteiden yön Open house

Ja sokerina pohjalla: Taiteiden yön avoimet ovet! Ilta alkaa kello 17 ja päättyy kello 22. Taiteiden yön hengessä museoon on vapaa pääsy. Kello 19 Kiasman aulan täyttää ihan uudenlainen energia, kun räppäri Cledos esiintyy.

Hyvää kesää kaikille! Nähdään Kiasmassa.


Digitaalisen viestinnän asiantuntija