Biniyam. Kuva: Matias Jalmari

Instasta festarille

URB-festivaalin ohjelma syntyy monella eri tavalla: taiteilijat ehdottavat teoksia suoraan festivaalille, festivaalin lähistöllä tapahtuu kiinnostavia asioita, joihin tartutaan ja festivaalitiimin sisällä pallotellaan uusia ideoita. Kiasma-teatterissa 9. ja 10.8. nähtävän Baby We Changing Culture -teoksen ensiaskeleet puolestaan otettiin sosiaalisessa mediassa.

Teoksen takana on saksalais-etiopialaistaustainen helsinkiläisräppäri Biniyam, joka törmäsi URB-festivaalin valosuunnittelijan Jani-Matti Salon profiiliin Instagramissa.

Katoin, että on tosi

siistinnäköinen meno. -Biniyam

Biniyam lähetti Salolle viestin Instagramissa, ja pian taiteilijat istuivat saman pöydän ääressä keskustelemassa mahdollisesta yhteistyöstä. Biniyamilla oli jo aiemmin pyörinyt päässä ajatus erikoisemmasta livekonseptista. Kaksikko oli alusta asti samalla viivalla teoksen suhteen: tavoitteena oli luoda täysin erilainen keikkakokemus, jossa pääosassa ei ole pelkästään musiikki, vaan myös vahva visuaalisuus ja kokemus rennosta yhdessäolosta ja ihmisläheisyydestä kotibileiden tapaan.

Se, miltä Kiasma-teatterissa loppujen lopuksi näyttää, säilyy yllätyksenä siihen saakka, kun yleisö tulee sisään. URB-festivaalin päättävä teos on joka tapauksessa jotain, mitä teatterissa ei aiemmin olla nähty: kotibileet, keikka ja installaatio – ja vielä vähän enemmän. Näitä bileitä ei kannata jättää väliin! Teoksen tunnelmaan voi virittäytyä kuuntelemalla Biniyamin luoman fiilissoittolistan.

Biniyam: ”BABY WE CHANGING CULTURE” // special LIVE show Kiasma-teatterissa 9.8. klo 20 ja 10.8. klo 20. Liput 15/12 €.

Osta liput

Lue lisää esityksestä:
Omaperäisyys on uusi musta (Ruskeat tytöt)

Pssst… Heti tämän vuoden festivaalin päätyttyä aukeaa avoin haku URB 18 -festivaalille, joka järjestetään jo kesäkuussa 2018.


Tuottaja, URB-festivaali

All the world's a stage.