Featured Video Play Icon

Iljan paluu

Yksi ARS17-näyttelyssä mukana oleva taiteilija on suomalaisiakin sukujuuria omaava Ilja Karilampi. Göteborgissa vuonna 1983 syntynyt taiteilija on tätä aiemmin esitellyt teoksiaan Suomessa vain kerran, Helsingin SIC-galleriassa vuonna 2014.

Taiteilijana Karilampi on utelias ja monialainen. Hän onkin todennut eräässä haastattelussa: “I think you have the potential to become many things in life. As an artist you are free to explore other parts of society.” Tätä ajatusta hän toteuttaa omassa elämässään ja taiteellisessa työssään. Berliinissä pitkään asunut Karilampi on pitänyt siellä radio-ohjelmaa Downtown Ilja, julkaissut New Yorkin residenssikokemuksiin pohjaavan pienoisromaanin The Hunter in the Armchair ja ohjannut sen pohjalta näytelmän berliiniläiseen teatteriin.

Pääkaupunki-niminen teos on omistettu Helsingille.

Taidetta Karilampi opiskeli Frankfurtin Städelschulessa ja Tukholman Kuninkaallisessa taideakatemiassa. Paraikaa Karilampi on rakentamassa suurta julkista tilausteosta kotimaassaan, Tukholman Karoliinisen instituutin ulkotiloihin.

Suomeen Ilja Karilampi palaa nyt ARS17-näyttelyn myötä. Hän suunnitteli Kiasmaan tilateoksen, joka avautuu rakennuksen pohjoispäädyn suuren ikkunan kautta myös osaksi kaupunkimaisemaa. Pääkaupunki-niminen teos on omistettu Helsingille.

Huhti-toukokuussa aina perjantai-iltaisin kello 17 – 20 tilassa toimii installaation toiminallisena osana Kiasma Cafén ylläpitämä Karilampi Sky Bar. Tervetuloa Kiasma viidenteen kerrokseen nauttimaan taiteesta ja Helsingin komeimmasta maisemasta!

Lue lisää Ilja Karilammen teoksesta.

Lue lisää Kiasman ARS17-näyttelystä.