ARS17 Hello World! -näyttelyn tunnus

Hello world, goodbye ARS

Paljon on bittejä virrannut sitten viime vuoden maaliskuun, kun ARS17-näyttely aukesi.

Näyttelyn mittaan on hakkeroitu, väännelty virtapiirejä, taideretkeilty, taidetestattu ja totta kai ihmetelty teos teoksen perään nykytaidetta verkossa, verkosta ja verkon jälkeen.

Jos ARS17-aiheista ei vielä ole saanut tarpeekseen, kattava kokoelma näyttelyn teemoja, tapahtumia ja teoksia avaavia kirjoituksia löytyy tämän blogin ARS17-arkistosta. ARS:n syövereihin johdattaa esimerkiksi ARS17–suomi-sanasto, Walter Benjaminin ajatuksia VR-taiteeseen soveltava pohdinta sekä netistä, yhdessäolosta ja ihmisten välisistä yhteyksistä kertovan #ALONETOGETHER-teoksen nostattamat elämykset.

Videomuodossa aiheen äärelle pääsee Kiasman YouTube-kanavalla, jonka ARS17-soittolista tarjoaa vankan ARS-paketin tapahtumatallenteineen ja taiteilijahaastatteluineen.

Jos mielii nähdä teokset paikan päällä, nyt on korkea aika tehdä viimeinen visiitti näyttelyyn. ARS17 on auki 14.1.2018 saakka.

Kaihoa voi tosin helpottaa ajattelemalla, että vaikka ARS17 kaikkoaa Kiasmasta, netistä se tuskin lähtee koskaan. Käyttäjien ja algoritmien ristiaallokossa kokemukset, kuvat, tekstit, blogaukset ja teokset jatkavat elämäänsä loputtomina kopioina ja variaatioina verkkosivujen sekä niitä pyörittävien serverifarmien uumenissa.

Hei maailma ja hyvästi ARS17. Tapaamme kyllä vielä.

 

Kirjoittajan Twitter

Verkkomediatuottaja

Kulttuurisavannien seepra.