Taiteilija Choi Jeong Hwa Kiasman teoksensa edessä. Kuva: Petri Virtanen / Kansallisgalleria
Taiteilija Choi Jeong Hwa Kiasman teoksensa edessä. Kuva: Petri Virtanen / Kansallisgalleria

Hän on täällä taas

Kiasman värikylläisestä näyttelystä tuttu korealaistaiteilija Choi Jeong Hwa on palannut Helsinkiin. Merenalaisen maailman salaisuudet raottuvat Taiteiden yönä 25.8., kun Choi Jeong Hwan installaatio Sea lives (Meren elämät) asettuu neljäksi päiväksi Senaatintorille. Osana Helsingin Juhlaviikkoja nähtävä Sea lives jatkaa taiteilijan julkisten teosten sarjaa.

Värit, muovi ja yhteisöllisyys – Taiteiden yönä yleisölle aukeavan teoksen elementit ovat tuttuja Choin Kiasman näyttelystä. Kaikille avoimissa työpajoissa on viime maanantaista lähtien suikaloitu, solmittu ja kahisteltu muovia ahkerasti. Merimaailman asukkaat rakentuvat pikkuhiljaa eri puolilla kaupunkia. Myös Tokaluokkalaisten taideretkeen osallistuvat koululaiset pääsevät tositoimiin Taiteiden yötä edeltävänä keskiviikkona. Luokat ovat etukäteen taiteilijan toiveiden mukaisesti keränneet ja suikaloineet muovimateriaalia. Retkipäivänä muovi saa uuden elämän ja mustekala värin lonkeroihinsa.

Taiteiden yöhön voi valmistautua sukeltamalla Choi Jeong Hwan maailmaan Kiasman Happy Together -näyttelyssä. Onnenläikähdyksiä aiheuttavaan värikylpyyn voi pulahtaa 18.9. asti. Vielä ehtii – uudestaankin!

Aleksandra Kiskonen
kokoelmaharjoittelija

Lisätietoa

Taiteiden yö
Helsingin juhlaviikot


Vieraileva kirjoittaja.