Erilainen äitienpäivälahja

Äitienpäivä on aivan nurkan takana. Mikäli vielä mietit lahjaa, suosittelemme suuntaamista Kiasmaan (tai Kiasman verkkokauppaan)! Monenlaisten Kiasma-tuotteiden lisäksi erikoistuotteina kaupassa on nyt vaikka mitä Mapplethorpe-aihetta kuten julisteita, kortteja, magneetteja ja taidekirjoja. Ja mistäpä muusta kannattaisi äitienpäivän aamukahveja tarjoilla kuin Mapplethorpen orkideamukista!

orkidea copy

Mapplethorpen maailmasta ja 70-luvun taide-elämästä kiinnostuneelle täydellinen valinta on näyttelykaupan ehdoton hittituote: Patti Smithin muistelmakirja Ihan kakaroitaAntti Nylénin kauniisti kääntämässä teoksessa Smith käy läpi vuosikymmenten verran hänen ja Mapplethorpen elämää ja rakkautta. Ystävyyden suruharsoiseksi elegiaksi kutsuttu muistelma onkin samanaikaisesti sekä rakkaudenosoitus että jäähyväiset Robert Mapplethorpelle.

”On vielä monia tarinoita, joita voisin kertoa meistä, Robertista ja minusta. Mutta tämä on se tarina, jonka kerron. Se on se, jonka hän toivoi minun kertovan, ja olen pitänyt lupaukseni.” –Patti Smith, Ihan kakaroita

pattismith

Robert Mapplethorpe Kiasmassa 13.3.-13.9.2015.


Verkkomediatuottaja

Kulttuurisavannien seepra.