Choi Jeong Hwan teos Gather, Together Soulin Jamsil-stadionin julkisivussa 2008.
Choi Jeong Hwan teos Gather, Together Soulin Jamsil-stadionin julkisivussa 2008.

Choi Jeong Hwa, täälläkin!

Korealaisen Choi Jeong Hwan hengittävät kukat, jättipossu ja värikkäät muoviviidakot ilahduttavat parhaillaan Kiasmassa Happy Together -näyttelyssä. Mutta Choin taide ei kuulu vain museoihin.

Choille on tärkeää, että taide on ihmisten parissa, kenen tahansa kohdattavissa. Siksi hän toteuttaa teoksia mielellään myös julkisille paikoille. Choin installaatioita ja veistoksia on nähty yllättävissäkin paikoissa eri puolilla maailmaa.

Golden Lotus 2012

Vuonna 2012 Kiovan itsenäisyydenaukiolla eli Maidanilla komeili suuri kultainen lootuskukka. Kuten nyt Kiasmassa nähtävä kukkakruunu, ilmalla täyttyvä Golden Lotus hengitti ja liikkui. Teos oli esillä osana Kiovan Arsenale-nykytaidebiennaalia. Maidanin suurmielenosoitukset valtasivat aukion vuotta myöhemmin.

Yläkuvan Gather, Together (2008) syntyi 1,7 miljoonasta muoviroskasta koristamaan Soulin olympiastadionin julkisivua. Teoksen nimi viittaa myös sen tekoprosessiin: yleisön kutsuminen mukaan teosten kokoamiseen kuuluu Choin työtapoihin.

Hubble Bubble 2010

Entä missä kohoavat nämä vihreät vuoret ja valkeat kaaret? Sydneyn oopperatalon katolla! Suurista muovikoreista koottuun Hubble Bubble -installaatioon pääsi samoilemaan Sydneyn biennaalissa vuonna 2010.

Helsinkikin saa nauttia Choin julkisesta taiteesta tänä vuonna. Meren elämät -installaatio rakennetaan elokuussa Senaatintorille osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Sen tekemiseen voit sinäkin tulla mukaan!

Kuvat: Choi Jeong Hwa ja Park Ryu Sook Gallery


Erikoissuunnittelija