ARStuntumalla

Voisi luulla, että brittiläiseltä ruususohvalta on pitkä matka retkituoliin, mutta Kiasmassa se ottaa vain 60 askelta. Monia ARS17-näyttelyn teoksia yhdistää se, että ne voi kokea istuen ja vieläpä mitä erityisimmillä tuoleilla.

Kukkasohvalta baarin penkille

Charles Richardsonin Headbone-teoksen kukkasohva on kuin suoraan Hyacinth Bucket’n kotoa. Kukertavan sohvan uumenista on turvallista ihmetellä seinälle leijuvia, 3D-skannattuja hahmoja.

Ilja Karilammen Pääkaupungissa Kiasman viidennessä kerroksessa taas voi ihastua museosta aukeavaan maisemaan tai tutkailla valtavaa neonväristä graffitiseinää.

Lepolasseja ja retkituoleja

Factory of the Sun -teoksessa tehdään valoa. Hito Steyerlin työn sisään pääse parhaiten aurinkotuolissa pötköttäen. Toisenlaisen elämyksen tarjoavat Ryan Trecartinin teoksen kiikkerät retkituolit ja matka vapaamuurareiden temppeliin.

Hito Steyerl, Factory of the Sun, 2015. Kuva: Kansallisgalleri / Pirje Mykkänen

Pelituolien aatelia

Kun astuu Kiasman kakkoskerroksen pimeään huoneeseen, vastaan tulee ihonvärinen, erikoinen tuoli. Kaiken lisäksi osana tuolia on peliohjaimet. Asetu tuoliin ja pelaa Reija Meriläisen Survivoria. Synkempään maailmaan voi uppoutua viereisen huoneen rentoutustuolissa, Jon Rafmanin Open Heart Warrior -teoksessa.

Tuolileikki

Teimme näistä istumatöistä myös reitin, jota seuraamalla saa kokea kaikki Kiasman parhaat tuolit. Reitti löytyy ARS17-oppaasta.

Bubbling under: Cécile B. Evansin lattiatyynyt, ARS17-näyttelyyn varta vasten tehdyt monoliitti-istuimet ja Hito Steyerlin valkoiset penkit.

Ja jos muuten kaipaa istuimia taidekierroksen aikana, saa Kiasmasta kevyitä, helposti mukana kannettavia jakkaroita.

Lue lisää ARS17-näyttelystä


Digitaalisen viestinnän asiantuntija