ARS17 aukeaa perjantaina – ja kestää ensi vuoteen saakka

Kiasman kerroksissa on tehty töitä viime viikot lähes yötä päivää. Syy kiireeseen on ollut erityisen hyvä: nykytaiteen suurnäyttely ARS17 aukeaa tulevana perjantaina!

ARS17 tuo Kiasman täyteen tämän hetken kiinnostavinta nykytaidetta. Näyttelyn teemana on ajanmukaisesti digitaalinen murros.

Nyt avautuva näyttely on poikkeuksellisen pitkä: se jatkuu aina ensi vuoden tammikuuhun saakka. Siksi kaikkea tarjottavaa ei ole tuotu ensi-iltaan. Vuoden aikana ehtii tapahtua monia asioita. Muun muassa nämä ovat vielä tulossa:

ARS17-esitykset

ARS17-näyttelyyn kuuluu teosten lisäksi huippuesityksiä. Ensimmäisenä niistä esitetään Kiasma-teatterissa 6.4 – 7.4. rajoja rikkova, kansainvälinen esitysvierailu Schönheitsabend. Se on Youtube-ajan versio 1900-luvun alun orientalistisesta baletista. Lue lisää ja osta lippusi täältä.

Florentina Holzinger & Vincent Riebeek Florentina Holzinger & Vincent Riebeek, Schönheitsabend-esityksestä kuva.

Florentina Holzinger & Vincent Riebeek, Schönheitsabend. Kuva: Karolina Wiernik

#ALONETOGETHER

Yksi ennakkoon kohutuimmista teoksista on LaBeouf, Rönkkö & Turner -taiteilijakolmikon teos #ALONETOGETHER. Se alkaa vasta huhtikuussa, jolloin taiteilijat tulevat Suomeen.

Teos luo yhteyden Kiasman yleisön ja kolmen taiteilijan välille. Taiteilijakolmikko asuu kuukauden ajan mökeissä Suomen Lapissa, eristyksissä muista ihmisistä. Heidän ainoa keinonsa olla yhteydessä ulkomaailmaan tai toisiinsa on olla yhteydessä Kiasmassa olevaan mökkiin.

Taiteilijat tekevät eräänlaisen ihmiskokeen tutkimalla riippuvuuttaan muista. Teoksen asetelma pohtii yksinäisyyttä ja eristäytymistä äärimmäisen läsnäolon aikakaudella sekä digitaalisen teknologian muodostaa uudenlaista yhteisöllisyyttä.

Opiskelijapäivä

ARS17-vuoden aikana Kiasmassa järjestetään myös useita tapahtumia. Yksi ensimmäisistä on 21.4. pidettävä opiskelijapäivä. Tutustu sen ohjelmaan täällä.

Syksyllä uutta taloon

Lokakuussa neljännen ja viidennen kerroksen näyttelyt vaihtuvat, mutta ARS17 jatkaa toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Syksyllä näemme ainakin ARS Fennican ja toisen kiinnostavan näyttelyn, jota ei ole vielä julkistettu.

Syksyn asioista kerromme myöhemmin lisää. Nyt tervetuloa ARS17-näyttelyyn!


Vieraileva kirjoittaja.