Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

#ALONETOGETHER

Mitä tapahtuu, kun kolme taiteilijaa eristäytyy muusta maailmasta ja heidän ainoa kontaktinsa ihmisiin on Kiasman ARS17-näyttelyssä sijaitseva hirsimökki?

Taiteilijaryhmä Shia LaBeouf, Nastja Säde Rönkkö & Luke Turner asuvat kuukauden ajan kolmessa syrjäisessä mökissä Lapissa, täysin eristyksissä muista ihmisistä. He saavat yhteyden ainoastaan Kiasmassa sijaitsevaan mökkiin ja siellä oleviin kävijöihin. Viestit taiteilijoiden ja ulkomaailman välillä kulkevat Kiasman yleisön avustuksella.

Taiteilijat tekevät eräänlaisen ihmiskokeen, jossa he tutkivat riippuvuuttaan muista. Eristäydyttyään toisistaan ja muusta maailmasta jokapäiväinen yhteys Kiasman kävijöihin muodostuu heille mitä luultavimmin elintärkeäksi. Teoksen asetelma pohtiikin kiinnostavasti yksinäisyyttä ja eristäytymistä sosiaalisen median tuottaman äärimmäisen läsnäolon aikakaudella sekä toisaalta digitaalisen teknologian mahdollistamaa uudenlaista yhteisöllisyyttä ja hyvin intiimiäkin viestintää.

Teoksen teemat ovat ARS17-näyttelyn käsittelemien kysymysten ytimessä: miten taiteilijat kohtaavat digitaalisen murroksen, ja miten he käsittelevät digitaalisen ja sosiaalisen median vaikutusta käyttäytymiseemme, todellisuuskäsitykseemme ja tunteisiimme.

Yksi teoskonseptin kiinnostava ulottuvuus on sen ennalta-arvaamattomuus. Emme vielä tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Taiteilijaryhmän teosten sisällön ytimessä onkin sosiaalisten tilanteiden synnyttäminen. Ihmiset huolehtivat itse lopusta.

Voit seurata Kiasman livestreamia ja teoksen keskustelua myös verkossa.

Lue lisää #ALONETOGETHER-teoksesta.

Lue lisää Kiasman ARS17-näyttelystä.


Intendentti